Sóc la Laura Santiago Rodríguez, educadora de Massatge Infantil número 470 per AEMI-IAIM (2004), psicomotricista de Pràctica Psicomotriu(2008) , facilitadora de comunicació respectuosa i empàtica (2012) i mare (2010).

Vaig començar en l'acompanyament familiar l'any 2004, a través de diferents projectes municipals del Baix Llobregat i l'Anoia.

Va ser el febrer de l'any 2015 quan Lligams, Espai d'Acompanyament Familiar va començar a fer camí. Va ser un projecte que neixia ple d'il·lusió i amb la gran convicció de la importància de possibilitar a les famílies un entorn segur en el que poder ser acompanyades i sostingudes, poder compartir experiències, reflexions, dubtes... i alhora poder tenir opció de rebre informacions sobre l'etapa evolutiva dels infants. Amb la finalitat que les relacions que van teixint i construint amb els seus fills i filles es basin en la parentalitat positiva i en el vincle segur. De la mateixa manera que es vetlla per tal d'oferir a les criatures un entorn ric en experiències de descoberta, de joc lliure i espontani i en el que es puguin anar desplegant al seu propi ritme, sempre acompanyats per els seus pares i mares, garantint així una experiència nodridora i afavorint el sentiment de seguretat interna.

Així es va iniciar el projecte, des d'aquesta alegria i il·lusió, i passats els anys i amb tantes famílies que han compartit caminet de vida i les que encara ho fan des dels inicis amb segons i tercers fills i filles, continua sent la base i el motor de Lligams: la convicció que un acompanyament en aquesta etapa sensible, afavoreix en gran mesura en la seguretat i l'empoderament parental, en que les relacions siguin sanes i les criatures que creixin de forma més natural i harmònica. Una mirada preventiva i educativa de l'acompanyament.